Endodontie

Show Filters

Pentru tratamentul de endodontie este necesar sa folositi materialele potrivite

Un medic dentist care se respecta va pune bunastarea pacientului pe primul loc. In cazul unui tratament de endonotie este absolut necesar sa utilizati materialele potrivite. Garantam pentru produsele noastre!

Indiferent ca este vorba de materiale pentru obturarea definitiva a canalelor, materiale pentru obturarea provizorie a canalelor, instrumentar, solutii medicamentoase sau sisteme de imobilizare dentara, la MTopDent veti avea parte seriozitate si eficienta.

Afișez 1 - 24 din 323 de rezultate

Afișez 1 - 24 din 323 de rezultate

La ce se refera termenul de endodontie?

Endodontia este o specialitate a medicinei dentare care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul si vindecarea bolilor datorate tesuturilor moi ale dintelui (pulpa dentara sau nervul dentar) si ligamentelor de sustinere situate la varful radacinii.

Tratamentul endodontic este efectuat de obicei de catre medicii dentisti. Dar, adesea, atunci cand se constata probleme in timpul sau chiar inainte de inceperea tratamentului, pacientii sunt trimisi la un medic cu o practica endodontica limitata - motiv pentru care este important ca pacientii sa caute ajutor la un medic dentist experimentat si calificat.

Medicii stomatologi cu practica limitata in endodontie sunt medici care efectueaza doar tratamente de endodontie de cel mai inalt nivel - si, pentru a tine pasul cu cele mai avansate tehnici si materiale, se pregatesc in mod constant pentru a fi la curent cu noutatile.

Ce este tratamentul de endodontie?

Va trebui sa intelegeti cateva notiuni de baza despre tratamentul endodontic (tratamentul de canal) pentru a putea oferi cea mai buna ingrijire posibila pentru dintele dumneavoastra. Dintii sunt compusi din mai multe straturi, inclusiv smalt, dentina si pulpa. Stratul cel mai exterior este smaltul. Acest strat ajuta la protejarea interiorului dintelui impotriva deteriorarilor exterioare.

Sub acest strat se afla dentina, care ajuta la mentinerea laolalta a molarilor si a altor dinti la locul lor in timpul masticatiei si al miscarii maxilarului. In cele din urma, exista pulpa care contine bacterii care transforma amidonul din trestie de zahar in energia necesara pentru cresterea dintilor si care este mentinuta sanatoasa de saliva noastra.

Pulpa dentara - care este alcatuita din tesut conjunctiv, vase de sange si terminatii nervoase si este responsabila pentru formarea dintelui in timpul eruptiei sale pe arcada. Este tesutul care ramane dupa formarea dintelui. Dupa ce s-a facut, daca este necesar, puteti indeparta pulpa dentara fara a deteriora dintii. Aceasta operatie se numeste tratament de endodontie.

Importanta calitatii materialelor pentru endodontie

Folosirea materialelor potrivite si de o calitate este necesara pentru sanatatea pacientului, materiale pentru obturarea definitiva a canalelor trebuie sa fie selectate cu grija, deoarece pot declansa reactii alergice. Alegerea materialelor este influentata de mai multi factori, inclusiv de varsta pacientului, de locul infectiei si de complexitatea problemei.

Materialele utilizate in mod obisnuit pentru obturatia definitiva a canalului radicular includ osul, cartilajul si implanturile podiatrice. Osul este ideal pentru obturatiile definitive ale canalului radicular datorita capacitatii sale ridicate de a elimina bacteriile si alte particule din cavitatea bucala.

Ca si medic stomatolog, este foarte important sa apelati la servici de calitate cand vine vorba de achizitionarea materialelor pentru obturarea definitiva a canalelor.

Cele mai bune materiale pentru obturatiile de canal sunt cele care sunt durabile, usor de curatat, nedureroase si care nu vor provoca daune pe termen lung tesutului inconjurator. Cel mai important lucru pe care il puteti face pentru a va asigura calitatea materialelor de obturatie de canal este sa alegeti furnizorul potrivit pentru aceasta sarcina. Materialele de endodontie oferite de echipa MTopDent sunt calitative si sigure pentru clientii dvs.