Echipamente cabinete

Show Filters

Eficienta materialelor de ortodontie se reflecta in rezultatele cabinetului tau

Majoritatea clientilor care iti calca pragul cabinetului au nevoie de tratament de reparare a dintilor/maselelor. Este foarte important ca aceste tratamente sa fie realizate cu ajutorul materialelor potrivite.

Asigura-te ca le oferi clientilor tai un zambet imaculat folosind doar materiale de calitate. Acest lucru va reflecta etica de munca si profesionalismul de care ai nevoie. Fie ca ai nevoie de bracketuri, cimenturi sau sarma dentara, la noi vei avea parte de materiale profesionale.

Afișez 1 - 24 din 101 de rezultate

Afișez 1 - 24 din 101 de rezultate

Tratamentele de ortodontie

Ortodontia este o specialitate a stomatologiei care se ocupa cu studiul si tratamentul malocluziilor dentare. Cei mai predispusi pacienti la probleme ce necesita tratamente de ortodontie sunt copiii.

Igiena dentara precara este una dintre cele mai frecvente probleme dentare in randul copiilor. De cele mai multe ori, pacientii de varste mici sufera de probleme dentare. Aceste probleme pot fi:

 • Pierderea dintilor de lapte inainte de termen;
 • Intarzierea inlocuirii dintilor de lapte;
 • Malpozitii si inghesuiri dentare;
 • Dintii lor raman blocati in stadiu de eruptie;
 • Dinti care erup in poziti anormale.
 • Atunci cand apelam la ajutorul unui ortodont pentru copii, cautam tratament, de asemenea, pentru cazuri de crestere anormala/asimetrica a maxilarului, atunci cand copiii au dureri in ATM(articulatia temporo-mandibulara) sau cand sunt detectate dificultati de masticatie.

  Este important ca problemele dentare sa fie depistate din timp pentru a le trata cu precizie si eficienta. De aceea, vizitele la o clinica dentara in mod regulat de la varsta de un an il vor ajuta pe copilul dumneavoastra sa evite multe neplaceri si sa invete cat de importanta este sanatatea orala. In cazul in care problemele s-au manifestat mai tarziu, acestea pot fi corectate prin tratamente ortodontice specifice. Cel mai popular tip de tratament pentru problemele dento-faciale este aparatul dentar, care se aplica cu ajutorul unor suporturi care se potrivesc peste dinti pe suprafetele interioare ale maxilarului.

  Aparatul dentar se monteaza pe dinti si este tinut in pozitie cu ciment dentar. Acestea sunt de obicei detasabile dupa o perioada initiala de uzura si dureaza de obicei cativa ani. Ele sunt mai eficiente atunci cand sunt aplicate de un parodontolog cu experienta in domeniul aparatelor dentare. Aparatul dentar nu este un remediu pentru problemele dentare si poate provoca un disconfort semnificativ. Cu toate acestea, ele pot ajuta la indreptarea dintilor si la imbunatatirea aspectului restului fetei.

  Medicul stomatolog trebuie sa ofere o atentie sporita materialelor din care se construiesc dispozitivele de ortodontie

  Rolul unui medic specializat in ortodontie

  Pentru a corecta anomaliile dentare, este nevoie de un ortodont cu experienta. Acestia vor participa la cursuri internationale de formare pentru a obtine cele mai bune rezultate. Acest lucru este important, deoarece inseamna ca au experienta cu acest tip de tratament si se poate avea incredere in ei ca vor efectua tratamentele corect si in siguranta folosind materiale de calitate superioara.

  Specialistul in ortodontie este cel care se ocupa exclusiv de diagnosticarea, prevenirea si tratamentul anomaliilor dento-faciale, cum ar fi:

 • muscatura inversa;
 • prognatismul mandibular;
 • muscatura adanca si deschisa;
 • inghesuiala dentara.
 • Materialele folosite in tratamentele de ortodontie

  Exista mai multe tipuri de aparate dentare disponibile in prezent, in functie de tratamentul implicat. Acestea pot include otel inoxidabil, aur, ceramica, plastic sau aparate dentare transparente. Exista cativa factori care influenteaza ce tip de aparat dentar este cel mai potrivit pentru client.

  In primul rand, aspectul pe care si-l doreste clientul dumneavoastra, atat din interior, cat si din exterior, ar trebui sa fie cel mai important aspect. Gravitatea cazului, perioada de timp care a trecut de la extragerea ultimilor molari si igiena dintilor, toate acestea sunt factori care influenteaza decizia finala. Unele persoane sunt in mod natural mai potrivite pentru un anumit tip de tratament ortodontic decat altele, iar aparatul dentar este adesea prescris pentru a imbunatati aspectul general al purtatorului.